Müszeres vizsgálatok, diagnosztika

  • Röntgen
  • ultrahangos vizsgálat és vemhesség megállapítása
  • lézer terápia

    A műszeres diagnosztika lényege, hogy az állatorvosnak a fizikális vizsgálattal nem követhető változások feltárásához ad óriási segítséget anélkül, hogy káros mellékhatása lenne, vagy az állatnak fájdalmat okoznánk. Rendelőnkben ultrahang, röntgen vizsgálatra és lágy lézer terápiára van lehetőség.

lágylézer jelenleg az alternatív gyógyászat eszköztárához tartozik, a fényterápia egyik formájának tekinthető, azonban mindenképpen érdemes tudni, hogy hatása kimutathatóan fizikai törvényszerűségeken alapul. A lágylézer kezelés kis energiájú, a látható tartományba, vagy az infravörös frekvencia sávba tartozó lézersugárral történik. Számos pozitív biológiai hatása miatt széles körben használják, elsősorban a gyulladáscsökkentés, fájdalomcsillapítás területén alkalmazzák, valamint a sebgyógyuláselősegítésére. Nem okoz allergiás reakciókat, sem káros sugár- vagy elektromos terhelést, és nincs semmiféle mellékhatása. A kezelés egyáltalán nem bonyolult és természetesen nem jár semmiféle fájdalommal, száma és gyakorisága a betegség típusától függ, alkalmazható önálló vagy kiegészítő terápiaként.

Az ultrahangos vizsgálat a műszeres kiegészítő vizsgálatok közül az egyik legfontosabb, és leggyakrabban használt képalkotó módszer, ami az állatnak nem okoz fájdalmat, nem igényel megerőltető lefogást, és káros hatásai sincsenek. Ultrahanggal avemhesség már a 20-25. naptól megállapítható

A röntgenvizsgálattal (RTG) egy adott szerv vagy szervrendszer kóros anatómiai elváltozásai (mellkasi és hasűri), máskormozgási-helyzetbeli eltérései, működésbeli zavarai (mozgásszervrendszeri) igazolhatók. Teljesen fájdalommentes, minimális sugárterheléssel járó, egyszerűen, gyorsan kivitelezhető vizsgálati módszer, amely nemcsak a beteg, hanem egészséges állatok biztonsági, szűrővizsgálatára (csípő-, váll-, könyökszűrés) is alkalmazható.